We hebben vastgesteld dat je Internet Explorer gebruikt om de persbrochure te bekijken. Voor een optimale weergave adviseren we je om een recentere browser, zoals Google Chrome, Safari of Firefox, te gebruiken.
00:00:00

STUDIO TARARA

1993. Achter de schermen van VTM verliezen de acteurs van de populaire sketchshow Studio Tarara zich in een spiraal van zelfdestructie. Ricky (Koen De Graeve) is verslaafd aan drank en drugs, Sandra (Ruth Beeckmans) aan seks en Jean (Peter Van den Begin) is een machtsgeile pervert. Er is hoop wanneer zowel Ricky als Sandra de liefde vinden, maar een mysterieuze zelfmoord sleurt de hele studio mee in een onderzoek. Wat is er gebeurd? Wie is dood? En, waarom?

Studio Tarara is de eerste dramareeks van Shelter, het productiehuis van Tim Van Aelst, met in de hoofdrollen Koen De Graeve, Frances Lefebure, Geert Van Rampelberg, Ruth Beeckmans, Peter Van den Begin en Janne Desmet.

Studio Tarara - intro

TIM VAN AELST, SHELTER

“De televisiewereld spreekt tot de verbeelding. Wat gebeurt daar allemaal backstage vragen velen zich af? Soms doen de wildste verhalen de ronde, en mensen smullen ervan. Onze eerste dramareeks refereert naar VTM, anno 1993. Maar Studio Tarara is pure fictie. We spelen in geen geval de geschiedenis van VTM na, al zou de sketch show - zelf ook Studio Tarara getiteld - toen misschien wel gescoord hebben! De sketch show en de coulissen van VTM vormen letterlijk het decor van de reeks, maar het verhaal draait om wat er achter de schermen van de productie gebeurt tussen de personages en in hun privéleven. Om een spiraal van zelfdestructie en de impact die dat heeft. Wat uiteindelijk leidt tot een zelfmoord, die flink wat vragen doet rijzen en de rode draad vormt doorheen de hele reeks.

Als regisseur was het fantastisch om de hele sfeer van de beginjaren van VTM én de jaren ’90 terug tot leven te kunnen wekken. Vier maanden lang met een ongelooflijk getalenteerde cast & crew dag in dag uit in die kleurrijke decors en kledij mogen werken was een ongelooflijk feest. Het resultaat is dan wel geen comedy show of sitcom, het draagt overduidelijk de Shelter signatuur. Ik ben enorm trots dat we onze grenzen hebben durven verleggen. Nu die vingers kruisen en afwachten of pers en publiek onze eerste dramareeks kan smaken.”

Tim Van Aelst - Shelter

START MET DUBBELAFLEVERING OM 20.35

23 april 1993. De kijkcijfers van de populaire sketch show Studio Tarara swingen de pan uit en de opnamedagen volgen mekaar in sneltempo op. Kleedster Babs is jarig en wordt op de set verrast door haar collega’s. Het wordt het startschot van alweer een gezellig feestje vol drank achter de schermen van Studio Tarara in de coulissen van VTM. Iedereen vliegt er meteen stevig in, maar één iemand kent zijn grenzen niet. Een onschuldig spelletje loopt uit de hand, met ingrijpende gevolgen.

Producer Christine probeert alles in goede banen te leiden, maar dat gaat gepaard met een hoop stress. VTM-coryfee en publiekslieveling Jean Van Hoof komt de ploeg van Studio Tarara versterken, en even lijkt alles weer onder controle. Maar die illusie wordt al snel doorprikt, wanneer blijkt dat ook Jean een duister kantje heeft.

Studio Tarara - Dubbelaflevering preview
Studio Tarara - Grid Studio Tarara - Grid
VTM Shelter Proximus Belgian Tax Shelter VAF

'Studio Tarara' is live en uitgesteld te bekijken via vtm.be en de VTM-app.

Studio Tarara werd gerealiseerd in samenwerking met VTM & Proximus,
met de steun van het VAF & de Tax Shelter maatregel van de Vlaamse overheid en is binnenkort te zien bij VTM.

Niet voor publicatie:

Meer informatie en interviewaanvragen via elle.deleeuw@medialaan.be

Fotomateriaal van ‘Studio Tarara’ is te vinden op persweb.be